FAQ

Intrebari & Raspunsuri

Cele mai frecvente intrebari si raspunsuri cu privire la Meditatia Transcendentala


Ce efecte are Meditatia Transcendentala? MT furnizeaza mintii si corpului dumneavoastra o stare unica si profunda de alertete plina de repaus. Corpul castiga o stare extraordinara de odihna profunda, in timp ce mintea se stabilizeaza intr-o stare de calm interior si de veghe. Acest proces dizolva stresurile si tensiunile inradacinate profund, intinereste intregul sistem, impregneaza mintea cu creativitate si inteligenta si procura baza pentru o activitate dinamica si plina de succes.

Eu joc tenis ca sa ma relaxez. Un prieten de-al meu face jogging. Exercitiile fizice nu actioneaza in acelasi fel ca si Meditatia Transcendentala ? Nu. Tenisul, joggingul, o excursie la pescuit, golful, gradinaritul, lectura unei carti, o muzica linistitoare, bowling etc. sunt toate activitati placute si relaxante. Ele procura o binevenita schimbare a ritmului de viata, o bresa in rutina zilnica. Intrebarea este: desi ele pot parea relaxante, elibereaza ele cu adevarat stresul adanc inradacinat si de tensiunile? Nu. Si aceasta deoarece cei care le practica, desi se pot simti relaxati, totusi, isi mentin mintea si corpul angajate in activitate.

Care este antidotul naturii pentru stres? Odihna foarte profunda. MT este unica. Nu este doar o alta forma de activitate sau recreere. MT este o tehnica confirmata stiintific pentru a furniza intregului sistem o odihna foarte profunda - cea mai profunda, cea mai naturala odihna posibila. S-a aratat ca aceasta odihna profunda elimina stresurile si tensiunile acumulate, pe care nimic altceva nu reuseste sa le elimine - nici un somn bun de noapte, nici o vacanta odihnitoare, nici exercitii de relaxare, nici un meci de tenis revitalizator sau o plimbare in parc.

Va scadea Meditatia Transcendentala  hipertensiunea mea? Si cat timp va dura pentru a obtine toate beneficiile descoperite de cercetari? Cercetarile stiintifice arata ca MT reduce hipertensiunea arteriala sistolica si, de asemenea, ca MT procura o mare varietate de alte beneficii pentru minte, corp si comportament. In acelasi timp, experienta predarii MT la aproape cinci milioane de oameni din intreaga lume arata ca beneficiile specifice ale MT variaza adesea de la un individ la altul. Este adevarat ca toti cei care practica MT observa o crestere si o dezvoltare pozitiva in viata lor, dar, cu toate acestea, nu este posibil sa se prevada ce beneficii particulare ati putea obtine din practicarea ei sau cat de mult timp va dura pana cand sa aveti experienta unui anume beneficiu. Ceea ce a fost dovedit atat de cercetarile stiintifice, cat si de experienta personala este ca practicarea corecta si regulata a MT, de doua ori pe zi, este foarte importanta pentru a obtine maximum de foloase de la aceasta metoda.

Este Meditatia Transcendentala  asemanatoare hipnozei sau altor tipuri de tehnici de meditatie? MT este unica. Hipnoza implica sugestie. MT este naturala si nu utilizeaza nici o sugestie. Este o procedura simpla pentru a procura corpului o relaxare profunda in timp ce mintea este linistita si treaza. Cercetarile stiintifice arata ca MT produce modificari fiziologice profunde in timpul practicarii - impreuna cu o gama larga de beneficii in activitate - si aceasta o deosebeste complet de hipnoza. Toate celelalte forme de meditatie sau autodezvoltare implica fie concentrare, fie contemplare. MT este usor de invatat, nu necesita efort, iar practicarea sa este placuta si nu implica nici concentrare, nici contemplare. Studiile de cercetare stiintifica, comparand MT cu alte forme de meditatie, au revelat faptul ca, in reducerea stresului si anxietatii, MT este de doua ori mai eficace.

Este Meditatia Transcendentala  o religie? MT este o tehnica simpla, naturala, lipsita de efort si ale carei efecte sunt imediate. Aceasta nu este nici religie, nici politica. Este o procedura mintala usoara si placuta, care se practica de doua ori pe zi si care nu necesita adoptarea unei credinte sau a unui stil de viata anume. MT este accesibila oricui si se invata in numai o saptamana in cursuri de cate doua ore pe zi.

Ma va face Meditatia Transcendentala  sa fiu atat de relaxat, incat sa nu mai am motivatie pentru succes? Din contra. Prin eliminarea stresului si a tensiunilor si prin cresterea energiei si a inteligentei, MT este baza cea mai practica a dinamismului si succesului in viata. MT este asemanatoare cu tragerea sagetii inapoi atunci cand incordam un arc. Daca tragem sageata inapoi cu 60 cm, ea va zbura inainte 100 de metri. MT trage, in mod natural, mintea inapoi la sursa sa care este un rezervor de energie, creativitate si inteligenta. Dupa 20 de minute de MT, plonjam in activitate reimprospatati si reintineriti, cu mai multa creativitate si inteligenta. Rezultatul: faceti putin si realizati mult - cu o mai mare energie, succes si satisfactie in toate initiativele.

Este Meditatia Transcendentala  greu de invatat? MT este usor de invatat si se practica fara efort. Peste doua milioane de americani - si peste cinci milioane de oameni din intreaga lume - de orice varsta (avand cel putin cinci ani), profesie, educatie si religie au invatat MT si se bucura de beneficiile ei.

Pot sa invat Meditatia Transcendentala  dintr-o carte sau dupa o caseta audio ori video? Nu. Fiecare persoana care invata MT este unica; fiecare persoana are un sistem nervos diferit si de aceea are un ritm diferit de invatare. Pentru a fi siguri ca invatati tehnica corect, este necesara o instruire personala de la un profesor calificat de MT. Lectura unei carti sau ascultarea unei benzi magnetice nu pot procura experienta starii profunde de alertete plina de repaus si nici nu pot anticipa sau raspunde la toate intrebarile pe care fiecare persoana le-ar putea avea cand invata sa practice. Cu o instruire personala corecta, va puteti bucura de aceasta metoda toata viata - si, de asemenea, de toate beneficiile pe care ea le dezvolta in mod natural.

Cand incep Meditatia Transcendentala , trebuie sa intru intr-o organizatie? Nu. indata ce ati invatat MT puteti practica tehnica singur. Exista totusi un program complet de asistenta, accesibil tuturor meditantilor, pe baza optionala, pentru a asigura continuitatea corectitudinii practicarii MT si obtinerea unor beneficii maxime. Puteti sa utilizati avantajele acestui program la alegerea dumneavoastra.

Unde meditati? MT se practica stand confortabil cu ochii inchisi, timp de 20 de minute, de doua ori pe zi. Poate fi facuta oriunde - acasa, in biroul dvs., in avion, in tren, in drum spre serviciu sau in excursie. iriunde.

Si o poate face oricine? Da. iricine, de orice varsta, profesie, religie, educatie sau cultura. Nu are importanta daca credeti in MT sau nu. Puteti fi 100% sceptic cu privire la metoda si totusi ea sa se desfasoare perfect. In ce-i priveste pe acei oameni care gandesc: - Nu am putut sta niciodata linistit timp 20 de minute - sau: - Sunt prea incordat, nu m-am putut relaxa niciodata - sau: - Voi fi probabil prima persoana din lume care nu va fi capabila sa o invete..., le raspundem: Nu va faceti probleme. Oricine poate. Va veti convinge singuri
La baza acestor intrebari si raspunsuri sta capitolul 8 din cartea :

Tm Transcendental Meditation : A New Introduction to Maharishi's Easy, Effective and Scientifically Proven Technique for Promoting Better Health...  Robert Roth /  (click pe linkul de mai sus pentru a cumpara chiar acum aceasta carte. Nu veti regreta.)