Beneficii

Scurt rezumat al cercetarilor

Cercetarile stiintifice asupra Meditatiei Transcendentale reprezinta cel mai solid ansamblu de cercetari din lume, cu referire la orice program de dezvoltare a potentialului uman. Cu mai mult de 600 de studii stiintifice efectuate la 250 de universitati și institutii independente din 33 de țări. Publicate în peste 100 de reviste stiintifice de prima marime din lume si demonstrand obtinerea de rezultate pozitive in fiecare aspect al vietii.

Beneficii pentru multiple domenii ale vietii

Cercetatorii au ajuns la concluzia ca meditatia transcedentala anima inteligenta interioara a organismului sprijinind capacitatea sa înnascuta de a se vindeca. Iata o mostra din gama larga de beneficii confirmate de cercetare si publicate ca articole peer-review in reviste academice medicale de prima marime in lume.

Recunoasterea si sustinere oficiala

Institutul National de Sanatate din SUA a acordat pana in prezent peste 24 milioane dolari pentru a studia efectul meditatiei transcedentale pentru prevenirea si tratamentul bolilor de inima, hipertensiune arteriala, accident vascular si cerebral.
Aceaste cercetari au raportat pana acum:
  • Factori de risc redusi pentru hipertensiune arteriala, diabet zaharat, obezitate și (American Medical Association's Archives of Internal Medicine)
  • Cresterea duratei de viata (American Journal of Cardiology)
  • Reducerea ingrosarii arterelor coronariene (American Heart Association's Stroke)
  • Tensiune arteriala redusa în comparație cu alte proceduri (Ethnicity & Disease)
  • Insuficienta cardiaca redusa (Ethnicity & Disease)
  • Utilizarea redusă de medicamente hipertensive (American Journal of Hypertension)
  • Raspuns imbunatatit al creierului la stres si durere (NeuroReport)

More than 350 peer-reviewed research studies on the TM technique have been published in more than 160 scientific journals. These studies were conducted at more than 200 universities and research centers, including Harvard Medical School, Stanford Medical School, Yale Medical School, UCLA Medical School, and Medical College of Georgia. Listed below are the most commonly cited studies. What you should know about TM research Norman Rosenthal, MD Georgetown University Medical School :
Медитация Научные Исследования


Научные исследования о медитации. Как медитация влияет на физиологию и психологию человека. C 60 годов 20 века было проведено более 600 научных исследований о пользе ТМ .  В этом ролике представлены результаты 

небольшой части этих исследований.

     VIDEO - Научные Исследования TM: