Cum invat MT

Cursul de MT

Pasul 1 - o prelegere introductiva
Primul pas este o prelegere publica, ce va ofera o introducere in programul MT si prezinta o trecere in revista a posibilitatilor care rezulta din practicarea regulata a acestei metode. Prelegerea dureaza aproximativ 60-90 de minute si include:· definitia - ce este si ce nu este MT;· beneficiile - efectele metodei, confirmate stiintific, in domeniul imbunatatirii potentialului mental, sanatatii, comportamentului social si in promovarea pacii lumii;· cum sa incepem metoda practica de meditatie - o schita a cursului in 7 pasi pentru instruirea in MT.


Pasul 2 - o prelegere pregatitoare
Al doilea pas este, de asemenea, o prelegere publica ce discuta mecanismele metodei MT. Aceasta dureaza aproximativ 45-90 de minute si include o discutie despre:· cum decurge MT;· de ce este MT usor de invatat si nu necesita nici un efort pentru a o practica;· in ce fel este MT unica si diferita de toate celelalte metode de meditatie sau de autodezvoltare;· originea tehnicii MT;


Pasul 3 - un interviu personal
Al treilea pas, un interviu personal cu un profesor instruit de MT, va ofera ocazia de a pune orice intrebari suplimentare pe care le mai puteti avea si de a fixa o intalnire pentru instruirea personala. Interviul dureaza in jur de 15 minute.

Pasul 4 - instruirea personala in MT
Al patrulea pas este instruirea propriu-zisa in metoda MT, care este realizata cu fiecare persoana in parte, de catre un profesor calificat de MT. Instruirea personala dureaza in jur de 90 de minute.


Pasul 5 - prima zi a seminarului de verificare
Al cincilea pas incepe o serie de trei zile de seminarii de verificare, urmand instruirii personale in MT. Acest pas are loc in ziua care urmeaza instruirii dvs personale. El este necesar pentru a revizui mecanismele metodei MT si pentru a verifica si confirma corectitudinea practicii dumneavoastra. Acest seminar este urmat de toti cei care au primit instruirea personala in MT cu o zi inainte. Dureaza in jur de 90 de minute.


Pasul 6 - a doua zi a seminarului de verificare
Acest al saselea pas are loc in a doua zi dupa instruirea dumneavoastra personala. Pasul isi propune sa va raspunda la orice noi intrebari pe care le puteti avea, pentru a va verifica corectitudinea practicii MT si pentru a discuta mecanismele de stabilizare a beneficiilor metodei MT. Dureaza in jur de 90 de minute.


Pasul 7 - a treia zi a seminarului de verificare
Acest al saptelea pas are loc in a treia zi dupa instruirea dumneavoastra personala, pentru a raspunde la orice intrebari noi pe care le puteti avea, pentru a verifica corectitudinea practicii dumneavoastra in MT si pentru a obtine o viziune a telului programului MT - dezvoltarea intregului potential uman la starile superioare de constiinta. Dureaza aproximativ 90 de minute.


Program complet de asistenta
Dupa acesti 7 pasi de instruire in MT, exista un program complet de asistenta, accesibil in mod facultativ fiecarui meditant. Programul include verificari personale pentru a asigura continuitatea corectitudinii practicii dumneavoastra, prelegeri avansate, seminarii, cursuri cu rezidenta etc.Cei sapte pasi, precum si programul de asistenta sunt oferite in mod regulat prin centrele de MT din intreaga lume. (Pentru a afla programul de prelegeri si instruire, contactati centrul dumneavoastra local cel mai apropiat


Doua cerinte pentru a invata
Sunt doua cerinte foarte practice pentru a invata MT:

1. Timpul. 
Trebuie sa aveti timp pentru a invata MT in mod corect, ceea ce inseamna ca trebuie sa puteti urma pasii 4-7 de instruire in patru zile consecutive, asa cum sunt ele oferite.Prelegerile introductive si pregatitoare, ca si interviul personal cu un profesor de MT pot fi urmate cand doriti. Totusi, cele patru zile de instruire propriu-zisa trebuie sa fie urmate in desfasurarea lor corespunzatoare, respectiv in patru zile consecutive.Daca, de exemplu, stiti ca veti pleca din oras intr-una din cele patru zile de instruire, atunci asteptati pana la cursul urmator, astfel incat sa puteti urma toate cele patru zile intr-o singura secventa.

2. Si taxa de curs. 
Taxa de curs este solicitata in momentul instruirii personale, si aceasta este utilizata pentru a acoperi salariile profesorilor si cheltuielile administrative ale organizatiei. Taxa de curs va da dreptul de a participa la cele patru zile de instruire in programul MT cu un profesor specializat de MT si la programul de asistenta care urmeaza.How to learn TM